Vackert träschema

Med en massa hjälpmedel såsom veckoscheman, dagsscheman, aktivitetsscheman och andra bildstöd blir det snabbt en rätt oestetisk miljö. Men vem har sagt att inte hjälpmedel kan vara dekorativa och personliga? Fina hjälpmedel är dessutom roligare att använda! När du har tröttnat på kardborrar, magneter och whiteboards kanske det är dags för något rustikt i trä? 
Här presenterar jag PLANKAN - PLANeringsKAlenderN i trä! :)
Med hjälp av en planka, lite hobbyfärg och griffeltavelfärg, några skruvar och spik, utstansade trästjärnor för en tia i en billig närbutik och självhäftande bokstäver gjorde jag denna fina schemabas som lockar både stora och små till användning. Den kan användas på många olika sätt:
 
Som veckoschema
 
Närbild
 
Baksidan av stjärnorna är målade med guldfärg. När en dag är slut vänder man på den och på så sätt håller man reda på vilka dagar som har gått, vilka som är kvar och vilken det är idag.
 
Det går att sätta fler än en stjärna på samma spik. Stjärnan under visar vad som skall hända denna dag.
 
Plankan kan också användas som dagsschema. Det är lätt att byta utseende och användningsområde på den. Bara att haka av och haka på stjärnorna. 
 
Även aktivitetsstjärnorna är guldfärgade på baksidan. När en uppgift är klar är det bara att vända på stjärnan så har man fått en fin guldstjärna!
 
Plankan funkar även utmärkt till att dela upp en aktivitet i flera delmoment och bocka av på samma sätt - genom att vända och få en guldstjärna. T.ex. när det är dags att städa: Plocka undan, Damma, Dammsuga, Våttorka.
Vill man inte använda bokstäver och ord går det utmärkt att rita en liten bild - eller sätta fast en bild med t.ex. häftmassa på stjärnorna i stället.