Semesterplaner del 1

30.06.2014 14:06

Konversation mellan föräldrarna:

Jag vet! Vi hyr en stuga i Danmark en vecka i sommar med barnen!

Jaaa!

(Ett febrilt sökande på olika uthyrningssajter vidtar)

Men den kan vi inte hyra, den ligger för långt in i landet. Det blir så mycket mygg och knott och kryp och det går inte med Mini, då får hon panik. Nej det måste vara vid havet. Nej förresten havet går ju absolut inte för hon kommer ju att vägra bada då. Det måste vara vid en sjö. Där är ett ställe vid en sjö! Men nej jösses det går ju inte alls, det ligger alldeles för nära vattnet! Syrran kommer ju att springa ner i vattnet och vi kommer inte att kunna slappna av när vi måste passa henne varenda sekund. Nej då är det bättre att vi är någonstans där det finns någon typ av vattenland i närheten. Fast - pool... det kommer ju inte att gå med Mini för det kommer ju att finnas andra barn där som plaskar och då får hon panik. Men där finns ju ett mysigt ställe! "Vacker stuga i naturskön miljö vid hästgård" HÄSTAR! Nej det går inte med Mini. Då blir hon rädd och så luktar de. Vi får hitta något annat. Såg vi inte något fint ställe nyss som låg i närheten där som inte hade hästar? Jo där! Ååååh vad fint, det här blir perfekt! Öh oj.... miljötoa. Det kommer aldrig att gå. Mini kommer inte att gå på toaletten då. Nä, det går bort. Men där då? Det var väl fint? Och bra pris var det också! Fast det är på övervåningen i samma hus som hyresvärden. Det går inte. Tänk när Mini får ett utbrott och skriker och så... nej, nej det är klart. Vi måste nog ha ett eget hus liksom...

 

Hm... alltså egentligen är frågan om det är så smart att åka till Danmark över huvud taget. Alltså, det blir rätt dyrt med båten och tänk om det blir dåligt väder, då har vi lagt en massa pengar på själva resan och så har vi inte råd att göra någonting om det regnar...Sen kanske det blir lite väl mycket intryck och förväntningar och då är det laddat för besvikelse och utbrott. Vi kanske borde hyra en stuga i Sverige i stället. Ja det gör vi! Helst något som inte ligger så öde för då kommer Mini att bli superrastlös och vi kan inte aktivera henne så lätt då. Men då kanske vi skulle ta och hyra något sånt där familjeställe i en stugby med minigolf och lekplatser och hela faderuskan!? Nääää det går ju inte alls för hon kommer inte att klara av alla intrycken. Och så kommer det att bli problem med alla barnen och en massa konflikter och besvikelser och tårar. Nej...det är nog bäst om vi är lite mer för oss själva. Fast ganska nära aktiviteter, och bad - fast inte havet. Alltså, egentligen borde vi ha med oss en kompis till Mini. Men vem skulle följa med? Ööööh ja... det är nog bara Polarn. Fast hon skulle nog inte få det för sin familj. Hm. Kanske om vi hyr en stuga i närheten av en stad där Mini har någon kompis så kan vi åka dit och lämna henne en stund någon dag och någon annan dag kan vi hämta dit kompisen? Fast det är klart. Hon kommer inte att klara av det. Hon kommer att tycka att det är jättejobbigt med alla avskeden. Nä... det är nog ingen bra idé.

 

Men hade inte din kompis föräldrar en stuga? Jo men det blir ju kanon! Där har vi ju varit förut en gång då känner hon igen sig där och så blir det lite tryggt! Fast nä.... det ligger ju både precis vid en sjö och vid en väg och inget staket finns det. Det kommer aldrig att gå med Syrran. Vi får hitta något annat. Vi söker vidare tycker jag. Var någonstans var vi nu då? Där har vi ju något! Oj, nej det där badrummet är för ofräscht det kommer Mini aldrig att klara! Och vad har de där i trädgården egentligen? En damm!? Nej hjälp då kommer Syrran att trilla i, det går aldrig. Vi måste ju få lite lugn och ro själva också och inte behöva passa henne minutiöst. Den då? Nej, nej, den ligger på en höjd det kommer att bli problem. Och glöm inte att bocka i det där med tillgång till internetuppkoppling annars kommer Mini aldrig att klara en hel vecka! Herre Gud finns det verkligen inte en stuga som kan passa oss!?

 

Denna vecka är det tema semester på neurobloggarna. Läs andra inlägg här.