Extra stöd

31.08.2014 22:59

Jag har barn med NPF.


Jag behöver att min arbetsplats har överseende med att jag måste vabba oftare än andra och att jag inte kan vara lika flexibel som mina kollegor med övertid.
Jag behöver att mina vänner anpassar sig efter de tider och förutsättningar som mina barn är beroende av för att fungera när vi skall umgås.
Jag behöver påminnelser och lappar till det mesta eftersom det inte finns utrymme för att glömma av eller ändra saker. Allting måste helt enkelt fixas på det sätt som det är tänkt.
Jag behöver att någon orkar lyssna när jag gnäller av mig över hur tufft det är, och när jag behöver bolla och analysera för att kunna förstå och hantera olika situationer bättre.
Jag behöver ha en direktlänk till lärare och andra inblandade för att snabbt kunna kommunicera saker på ett sätt som andra föräldrar inte gör.
Jag behöver grupper på nätet där jag kan känna igen mig i andra människor som har det som jag.
Jag behöver hjälp att hitta stunder där jag kan återhämta mig för att orka.
Jag behöver avlastning.
Jag behöver en partner som kan se när jag inte agerar konstruktivt längre i situationen utan går i affekt så att jag kan få hjälp att backa och bryta.
Jag behöver hjälp av kunniga människor för att lära mig mer om rättigheter, bidrag, regler och lagar så att jag kan strida för mina barn och veta hur jag skall göra för att de skall ha en chans till det som de behöver och har rätt till.
Jag behöver bidrag för att ha råd att leva när jag inte kan arbeta lika mycket som andra.
Jag behöver ha nära och kära som kan rycka ut med kort varsel ifall det är krisläge med våldsamma utbrott eller helt enkelt bara en schemakrock.
Jag behöver grannar som vet att det inte är någon fara ifall det skriks och kastas saker inne hos oss.
Jag behöver att människor omkring mig har ett extra stort tålamod och extra mycket förståelse.
Jag är en förälder i behov av extra stöd.

 

Denna vecka är det tema "Extra stöd" hos Neurobloggarna. Läs andras bidrag här.