Ett liv utan trafikljus - finns det?

11.04.2015 21:13

Jag hade ett samtal med en Mini om livet. Livet är en ganska orättvis historia. Precis när man tycker att det faktiskt flyter på rätt bra dyker det upp något himla simprov, tandläkarbesök eller ve och fasa några människor som inte samtycker till ens sätt att vara. Aldrig får man vara nöjd och glad och utan oro. Om någon bara kunde ta bort alla prov och simhallar och tandläkare och se till att alla människor höll tyst och lät en vara ifred. Ja, tänk om någon bara kunde göra det. Då skulle allting vara bra…

Vet du, kära Mini. Livet är som en bilfärd i stan. Det flyter på en stund och sen kommer ett trafikljus. Ibland är det grönt, ibland gult och ibland jäkligt rött. Det är bara att förhålla sig till det. Antingen försöker man ta lite andra vägar där man vet att det brukar flyta på bättre, åker lite tidigare för att ha marginal eller så stannar man för rött och kör vidare när det är grönt. Att bli upprörd varje gång man kommer till ett rödljus brukar sällan göra att man kommer fram fortare. Däremot blir det en väldigt mycket mer irriterande och otrevlig biltur. Och att köra mot rött är liksom inget alternativ.

Om man redan när man startar bilen har ett utgångsläge att det skall gå att köra från start till slut utan rödljus kommer man ofelbart att bli besviken, irriterad och stressad. Är man däremot inställd på att resan kommer att innebära en del stopp på vägen blir de mindre störande och det går lättare att hitta ett smidigt sätt att ta sig dit man skall. 

montera