Blogg

Ändrad layout på hemsidan.

18.10.2013 12:09

Eftersom en del besökare på hemsidan har haft svårt att läsa texten har jag ändrat layouten på hemsidan nu. Det uppfattades som svårt att läsa texten när den var vit på svart botten. Storleken på texten var också för liten. Jag har nu justerat detta och resultatet är att hemsidan ser lite annorlunda ut generellt. Bland annat hittar du menyn längst upp i stället och när du håller muspekaren över en rubrik kommer automatiskt underrubrikerna upp intill. (Kommer inga underrubriker upp finns det inga. Klicka då direkt på rubriken så kommer sidan för denna rubrik upp.) Jag hoppas att detta skall göra hemsidan mer lättläst och tillgänglig för alla. Hör av er om något annat skulle behöva justeras!

Värme,

Kaosteknikern.

Kaosteknik ökar på Facebook!

18.10.2013 11:04

TACK!!!!!! Fortsätt gärna att dela så hjälper ni mig att nå ut till ännu fler! :)

Vad behöver ni? Berätta!

15.10.2013 21:13

Jag får en hel del feedback på mitt material på olika håll. Jag fascineras av alla de skilda behov som finns och hur olika det är vilken lösning som fungerar eller inte fungerar. Jag får också frågor om hur jag gjort för att lösa vissa specifika situationer. Med jämna mellanrum lägger jag upp material här på hemsidan och det blir en ganska blandad kompott. Nu är jag nyfiken på att höra vad NI skulle vilja se för material eller lösningar på Kaostekniks sida! Skriv ett inlägg i gästboken eller på facebooksidan och berätta! Det går också att skicka ett PM via kaostekniks facebooksida. Mailadressen dröjer ytterligare några dagar eftersom hemsidan skall få en egen domän snart och mailen då kommer att gå via den. Jag lovar att leta i mina filer och gömmor efter något som kan motsvara det ni efterfrågar!

Värme från kaosteknikern som ser fram emot era förslag!

Kognitiva hjälpmedel - för vem?

13.10.2013 16:29

Kognitiva hjälpmedel - för vem?

I mitt arbete med den här hemsidan har jag kommit att inse att ett av de viktigaste hjälpmedlen som finns är de kognitiva hjälpmedlen för människorna omkring en person med NPF. Man lägger ned så oerhört mycket tid och energi på att hitta strategier och lösningar för den som har diagnosen - och det är såklart helt rätt! Men frågan är om det inte behövs läggas ned minst lika mycket tid och energi på att hitta strategier och lösningar för de som möter personen med NPF. Många är de som behöver hjälp att förstå hur NPF fungerar generellt, hur NPF fungerar för den aktuella individen, varför vissa situationer uppstår, vad de själva kan göra för att underlätta o.s.v. o.s.v. Många av oss söker aktivt den här kunskapen. Många gör det inte. En sak är i alla fall säker: Vi behöver lära oss mer! Det går att läsa sig till en väldig massa teoretisk kunskap men det är inte alls säkert att den hjälper oss i den konkreta, och ofta akuta situationen. Vi behöver mer "learning by doing" och vi behöver mer individuell information och mer samarbete. Dessutom behöver vi många gånger hjälp att förklara och förtydliga skeenden på ett sätt som vi själva kan relatera till. Kanske var det därför som min text om solen blev så enormt väl mottagen inom så vitt skilda kategorier av människor. Egentligen var den ganska enkel, men den förklarade något på ett sätt vi alla kunde relatera till. Och det är ju detta som kognitiva hjälpmedel i mångt och mycket handlar om! Så jag ställer mig frågan: Vem behöver kognitiva hjälpmedel när det kommer till NPF? Mitt svar är: Alla. Både de som själva har NPF och vi som möter dem i olika sammanhang. Vi behöver förstå varandra så att vi kan mötas. Så fortsätt att lägga tid och engagemang på att utveckla kognitiva hjälpmedel av alla de slag - både för personer med NPF och för människorna omkring dem! 

 

Tack!

11.10.2013 09:32

ICE-charms of Sweden

10.10.2013 19:51

Jag skulle vilja berätta om något som jag kommit i kontakt med. Det är ett företag som håller på att utveckla ett armband plus datasystem för att snabbt kunna få medicinsk information om en person i en nödsituation. I informationen kan t.ex. stå att personen har allvarlig allergi mot något, diabetes, epilepsi eller annat. Där kan också stå om personen har autism, kraftig fobi, panikångest, äter blodförtunnande medicin eller andra mediciner, har haft en stroke eller en infarkt tidigare o.s.v. o.s.v. Armbandet och systemet liknar ingenting som funnits tidigare. Jag rekommenderar ALLA att gå in på deras hemsida och läsa mer, och gärna ta kontakt med det här företaget. Jag kom själv i kontakt med dem för ett och ett halvt år sedan då jag letade efter något som min ena dotter kunde ha på sig som informerade om hennes allvarliga allergi. Projektet med armbanden var då i sin linda, men för ett kort tag sedan ringde de upp mig från ICE-charms of Sweden och undrade om jag ville komma och vara med i en grupp som bollade produkten med utvecklarna. I kväll har jag varit på ett mycket spännande och givande möte kring detta. Det är engagerade och seriösa människor som vågat ta en idé till verklighet och när armbanden och systemet väl släpps kommer det att rädda liv!

Länk till hemsidan finns här.

 

Gilla gärna ICE-charms of Sweden på Facebook också och dela informationen så att så många som möjligt får chans att använda detta! Länk till Facebooksidan finns här:

 

2000 likes!!!

09.10.2013 22:08

Fantastiskt!!! 2000 likes på Solen-texten! 
TACK alla ni som gillar och delar! Många har använt texten och bilderna redan och jag hoppas av hela mitt hjärta att ni, och alla andra som kämpar, når fram till de ni behöver nå fram till! Var och en av er är ett helt litet solsystem av kamp, väntan, hopp, förtvivlan, kärlek och kaosteknik! :) Jag hisnar varje gång jag tar del av en av era berättelser. 

Värme från Kaosteknikern.

Rådgivare

04.10.2013 10:18

Jag har en fantastisk rådgivare som ger mig kunskap, tips, uppslag till idéer, ibland helt färdiga lösningar (!) och som testar och utvärderar nya saker jag skapar. Denna fantastiska rådgivare är min dotter! Vi har vansinnigt roligt när vi hamnat i "skaparläge" tillsammans. Ibland berättar hon något vardagligt för mig och mitt i meningen avbryter hon sig själv och har fått en genialisk idé! Så presenterar hon den exalterat för mig och vi förlorar oss helt i alla detaljer... Sen brukar vi göra high five och skoja om vad hon skall ha i lön. Sist blev det en marsipangris. Framför allt får hon glänsa och stråla och känna sig riktigt bra på något. Hon är verkligen alldeles extra bra på att skapa metaforer, det har hon varit sedan hon var mycket liten. I dag kläckte hon en idé sådär igen, på väg till skolan och mitt i en mening om något helt annat. När hon hade berättat om sin idé sade hon nöjt till mig: "Du får gärna lägga ut den på nätet om du vill". Jag presenterar den lite längre fram för just nu måste vi fila lite på den tillsammans. 

Jaa ni får låna!

29.09.2013 10:22

Jag får väldigt många frågor om det är okej att låna mitt material och använda det. Ni som frågat är både föräldrar, psykologer, skolpersonal, chefer och en mängd andra yrkeskategorier. Det är jätteroligt att så många har användning av det jag skapat! Det är också härligt att ni alla är så söta och frågar om lov först!

SJÄLVKLART FÅR NI LÅNA!!!!

ALLT som kan hjälpa oss, våra barn, elever, boende, personal, anhöriga och alla vi har omkring oss skall användas!!!

Ni är varmt välkomna att prova ut hur materialet fungerar och även ha det som utgångspunkt eller inspirationskälla när ni utformar det som just den ni möter behöver!

Det enda jag vill, när ni använder mitt material, är att ni behåller mitt namn, och websideadressen i anslutning till materialet. (T.ex. om ni sprider materialet på föreläsningar, skolor, internet etc.)

Jag skulle bli oerhört glad om ni hör av er och berättar hur ni använder materialet och hur det fungerade! Feedback är det värdefullaste man kan få!

Värme från Kaosteknikern

 

1000 likes!

25.09.2013 20:14

1000 likes på Solentexten! Helt otroligt!!!!!!!! Tack!!! <3 Om bara en enda av er når fram bättre med hjälp av detta har vi lyckats! :)

Kaosteknikern.

<< 11 | 12 | 13 | 14 | 15 >>