Tips på egna scheman!

20.01.2014 09:27

Många använder sig av kardborreremsor när de skapar ett vecko- eller dagsschema. Kardborrarna låter ganska mycket och är lite "tjocka". Vill du ha ett tystare och plattare alternativ kan du använda dig av magneter i stället. Här kommer tips på hur!

 

Bra produkter för att skapa sin egen schemavägg är t.ex. magnetfärg. Du kan måla den direkt på väggen. Vill du kunna skriva med whiteboardpenna direkt på väggen kan du använda genomskinlig whiteboardfärg. Mitt tips är att grunda med magnetfärg, måla schemat ovanpå med vägg- eller hobbyfärg i veckans färger och avsluta med genomskinlig whiteboardfärg. På så sätt har du ett veckoschema direkt på väggen, dörren eller var du nu helst har den, i rätt färger, som du både kan fästa pictogrambilder på med hjälp av magnettejp och skriva på med whiteboardpenna!

 

Vill du göra en enklare variant men ändå använda magneter i stället för kardborreremsor kan du använda dig av metalltejp och magnettejp. Då gör du först ett schema som vanligt, kanske av laminerat papper. Metalltejpen ersätter sedan karborreremsan som är vanlig på schemat och magnettejpen sitter på baksidan av bilderna. 

 

Metalltejpen är också genialisk när du vill samla alla dina magnetbilder i t.ex. en pärm för att lätt kunna hitta dem när du gör schemat. Tejpa bara remsor av metalltejpen på t.ex. albumblad och fäst bilderna där - precis som många gör med kardborreremsor, fast tystare och plattare.

 

Vill du slippa tejpa magnettejp på bilderna? Du kan skriva ut dina bilder direkt på magnetpapper! Sen är det bara att klippa ut dem och fästa! Det finns också färgat magnetpapper som du kan använda för att göra magnetiska remsor till veckans dagar!

 

Du hittar produkterna här:

magnetfärg

genomskinlig whiteboardfärg

hobbyfärg

magnettejp

metalltejp

magnetpapper

färgat magnetpapper