Kaostekniks NYA APP!!!

28.04.2016 18:51

Nu är den här! Kaosteknik och Chas visual management har tillsammans skapat en app. Appen, som heter ÅKE resekompis är tänkt att användas av personer med begränsad föreställningsförmåga för att visualisera sträckan under en resa. ÅKE resekompis visar start, mål och eventuella stopp under vägen. Stoppen kan t.ex. vara fika hos mormor, äta på hamburgerrestaurangen, en bensträckare, tågbyte eller vad som helst. Det går att lägga in bilder för att ytterligare förtydliga. Därefter använder sig ÅKE av google maps för att i realtid visa var någonstans på sträckan man befinner sig. Man skulle kunna säga att appen fungerar som en mycket förenklad GPS. Fast egentligen visar inte ÅKE resekompis VAR man åker utan visualiserar avståndet mellan start, mål och eventuella stopp. För den som är bekant med tidshjälpmedel som till exempel Timstock skulle man kunna jämföra ÅKE med denna - fast ÅKE visar sträcka i stället för tid. "Är vi inte framme snart?" kan förhoppningsvis bli en mer ovanlig fråga med hjälp av ÅKE!

I dagsläget går det att välja följande färdmedel i ÅKE: bil, buss, tåg och spårvagn. Detta kan komma att utökas med t.ex. att gå till fots.

Vägbanan visas som antingen en väg eller ett spår beroende på färdmedel. Själva fordonet är just nu en neutral, vit rektangel men tanken är att utveckla den till att vara t.ex. en bil där hjulen snurrar då fordonet rör sig.

Bilderna för stoppen under vägen skall också förstoras - de är för närvarande för små enligt mig. Det finns massor av utvecklingsmöjligheter men vi ville publicera ÅKE nu ändå för vi hoppas få ta del av era tankar och ideer för framtida utveckling av ÅKE!

 

Denna första version av appen är tillgänglig på google play och fungerar endast på mobiltelefon. Nästa steg bör vara att få ÅKE att fungera även på surfplatta. Det är alltså en app för android. Min önskan är att den så småningom även skall finnas för IOS. 

 

ÅKE kom till som ide i mitt huvud under en lång bilresa med mina två barn med npf. Jag kom i kontakt med Chas visual management genom Svenska uppfinnareföreningen där Chas efterfrågade personer med en app-ide som riktade sig till personer med funktionsnedsättningar. Företaget utvecklade appen ÅKE helt utan vinstintresse, som ett pro bono projekt. Läs mer om Chas visual management HÄR.

 

ÅKE resekompis är helt gratis! Ladda ner den HÄR och återkoppla GÄRNA med upplevelser, tankar, önskemål och ideer! Det är genom er vi kan utveckla ÅKE till en riktigt bra resekompis!