En sak i taget

Hur kommer det sig att Mini har svårt att se dig i ögonen när du pratar med henne?
Eller att hon liksom stannar av mitt i det hon håller på med ifall hon berättar något? Hon kan bli ståendes med mjölkpaketet i handen och glaset framför sig men häller inte upp utan pratar klart först och häller sedan, om hon minns vad hon höll på med.
Vad är det som gör att hon bara umgås med en person i taget och har svårt att hitta tillbaka till det hon höll på med i fall hon blir avbruten?
Försök få din TV att visa två kanaler samtidigt. Hur du än bär dig åt blir det en kanal åt gången. Och avbryter du mitt i filmen och växlar till vädret kommer du att ha missat en del av filmen när du växlar tillbaka. Det tar ett tag innan du har kommit in i den igen. 
Att se någon i ögonen är en kanal, medan lyssna är en annan. Att hälla upp mjölk är en kanal och prata är en annan. Att umgås med Max är en kanal och att umgås med Mella är en annan. Och när Mini gör något är hon lika inne i det som du är i din film. Blir hon avbruten har hon missat en bit och måste orientera sig ordentligt innan hon hittar tillbaka. Mini är som din TV. Du kanske är mer som en laptop som kan ha flera fönster öppna samtidigt?
 

När du umgås med Mini behöver du tänka lite grand som när du skall se på TV. Vad skall du prioritera? Vädret eller filmen? Kanske kan du se klart filmen och kolla vädret efteråt?

Är det viktigaste att Mini ser dig i ögonen eller att hon hör vad du säger? Kan du låta henne hälla klart mjölken innan du frågar vad hon har i läxa så hon inte kommer av sig, “byter kanal” och har svårt att hitta tillbaka?